Костадин Дамов поема ръководството на „Детско хранене“ бизнеса на Нестле за Югоизточна Европа

От 1 ноември 2024 г. Костадин Дамов ще заеме поста Бизнес изпълнителен директор „Детско хранене“ за Югоизточна Европа (SEE). Той ще бъде отговорен за ключови пазари като България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Северна Македония, Косово, Украйна и Молдова. Назначението на Костадин е знак за признание на неговото лидерство и стратегическо мислене, които допринасят значително за развитието на бизнеса на Нестле в региона.

Костадин Дамов започва кариерата си в Нестле България през 2011 г. като ръководител „Продажби“, след което през 2020 г. поема поста ръководител „Продажби“ в Иран. През 2021 г. той е назначен и за генерален мениджър „Операции“ за категория „Детско хранене“ в Иран, където успешно води екипа си към значителни резултати, включително увеличаване на пазарния дял. През 2023 г. Костадин се завръща на пазара в Югоизточна Европа, където със своя екип разработва и изпълнява план за ускорение с ключови търговски партньори, което води до значителен ръст на бизнеса.

Наред с това, той участва в разработването и внедряването на иновативни практики за управление на дистрибуторите, както и установяването на ефективни канали за достигане до пазара. Заедно с екипа си, Костадин въвежда подробни планове за действие по географски региони, целящи изпълнение на най-добрите практики и максимално оползотворяване на възможностите за растеж. Той също така ръководи дигитализацията на търговското планиране, което води до оптимизация на търговските инвестиции и увеличаване на приходите.

С богатия си опит в управлението на комплексни бизнес процеси и с ясно изразен фокус върху ефективност и растеж, Костадин Дамов е перфектно подготвен за новата си роля на Бизнес изпълнителен директор „Детско хранене“ за Югоизточна Европа.

Костадин има Магистърска степен по Мениджмънт и маркетинг от Университета „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас и Executive МBА степен от Шефийлдския университет във Великобритания.

Вашият коментар