Световноизвестната писателка Кристин Льоненс ще представи най-новия си роман в Централни хали

Премиерата пред българската публика на книгата „По дирите на Амбър“ е с вход свободен

 

 Световноизвестната писателка Кристин Льоненс ще представи най-новия си роман „По дирите на Амбър“ на „Сцена Централни хали“ утре (23 октомври). Най-новото градско пространство за култура ще очаква всички любители на качествената литература в 19 часа, като събитието е с безплатен вход.

Кристин Льоненс е авторка на 4 романа, преведени на 24 езика. През 2017 г. романът ѝ „Caging Skies“ е адаптиран за театралната сцена, а две години по-късно кинорежисьорът Тайка Уайтити го пренася на големия екран. В резултат на това филмът „Джоджо Заека“ печели десетки отличия, в т.ч. награди „Оскар“ и BAFTA в категория „Най-добър адаптиран сценарий“, наградата „Избор на публиката“ на Международния филмов фестивал в Торонто през 2019 г., наградата на Британската филмова академия, наградата на WGA, и в крайна сметка е избран за един от 101-те най-добри сценария на WGA на 21 век.

Последният засега роман на Кристин Льоненс, бестселърът „По дирите на Амбър“, е любовна история, която се развива на фона на антиядреното движение през 80-те, а в момента е в процес на екранизация от продуцентите на „Телма и Луиз“. Всеки, който желае може да закупи книгата по време на събитието и да получи автограф от авторката.

Мероприятието е част от програмата на 10-тия Кино-литературен фестивал Cinelibri, на който Kaufland България е партньор.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувана на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

Вашият коментар