Ученическо предприемачество, насилието в училище, гравитационните вълни и тайните на подсъзнанието в новия брой на вестник Uchi.bg

Четвъртият брой на образователния вестник Uchi.bg е посветен на предприемачеството, стремежа към изява и реализация, както и на последните новости в астрономията, науката и технологиите. В изданието ще откриете кои са най-значимите научни събития, които можем да очакваме през тази година; как гравитационните вълни могат да ни разкрият нови тайни за космоса, какво знаем за LISA – най-мащабният проект в историята на астрономията и още много любопитни теми и новини.

Специален гост в броя е Зорница Миткова, Управляващ директор на предприемаческата програма Тийноватор. Тя разказва как представители на реалния бизнес помагат на предприемчиви млади хора да сбъднат мечтите си като стават техни ментори. А кои са най-впечатляващите предприемачески идеи, измислени от ученици – ще разберете от интервюто с нея на страниците на вестника.

Ще ви срещнем и с две талантливи млади дами – Пепа Василева и Яна Кузова, които ни учат как да се държим пред публика, така че да бъдем чути и разбрани правилно. Говоренето пред публика не винаги е лесно, особено когато е чрез средствата на все по-разпространената онлайн комуникация – камерата на компютъра или телефона. Как да го правим по въздействащ и запомнящ се начин? На помощ идват трикове от актьорската професия, за които ще научите от второто ни интервю в броя.

От страниците на вестника ще научите още:

– Скритият потенциал на подсъзнанието
– Може ли NFT да предефинира съвременната култура
– История на патентите
– Лукс или необходимост е градското земеделие в 21 век
– Как функционира смартфонът – всичко, което бихме искали да знаем
– Как да спрем тормоза в училище
– Видеоигрите – от неформално забавление към електронен спорт и др.

Вестник Uchi.bg e първото по рода си издание у нас, изцяло фокусирано върху темите за промените в образованието, самоусъвършенстването, информационните технологии, науката, бъдещето и много други интересни сфери. Изданието е напълно безплатно и достига до множество училища, университети, образователни организации и институции от цялата страна.

Четвъртият брой на образователния вестник Uchi.bg можете да прочетете тук.

Абонирайте се безплатно за вестник Uchi.bg от тук.

Вашият коментар