Как пандемията промени начина, по който се забавляваме

2020-та година ще бъде запомнена, освен с последиците за общественото здраве, с ощетения развлекателен бизнес, спрени филми и театрални постановки, отменени концерти и турнета и други. Но индустрията въпреки всичко се справи и успя да пренасочи усилията и средата си за създаване и разпространение на изкуството.

Според холивудските продуценти и съоснователите на Imagine Entertainment Брайън Грейзър и Рон Хауърд, бъдещето на киното например се насочва към неизследвана територия, която тепърва ще ни изненадва.

Ето няколко начина, по които прекъсванията, свързани с коронавируса, ще повлияят на производството и потреблението на музика, телевизионни предавания и филми през следващите години.

Поведението на потребителите се промени

Поведението на потребителите бързо се променя, когато светът се приспособява към нова норма, където социалното дистанциране, работата от дома и виртуалните срещи са нещо обичайно. Търсенето на домашни цифрови медии се очаква да расте значително и занапред, тъй като формирането на навици и лекотата на достъп се появяват като основни двигатели в тази обстановка.

Избухването на вируса увеличи и без това очевидното преминаване от гледане на лаптопи / цифрови устройства към телевизори с голям екран – осигурявайки значителен ефект за компаниите за широколентов интернет.

Дори след като кризата отмине, психологическият ефект на вируса може да означава, че ще отнеме известно време на хората да възприемат отново моделите на външно потребление, особено в области, които са най-силно засегнати от тази криза.

Това може да проправи пътя за иновации и неочаквани решения, при които потребителите се обръщат към виртуални събития на живо и нови модели за доставка, за да се свържат.

Онлайн игрите са истински хит

Потреблението на онлайн игри вероятно стана още по-популярно сред по-младото население, а и сред техните родители. Пример за това е областта на онлайн залозите, където посещенията се увеличават все повече с всеки изминал ден, отчитат от Efbet.

Не е никак случайно, че все повече хора залагат в интернет на фона на пандемията. Редица служители бяха уволнени от работното си място или останаха, но с намалена заплата, така че е напълно нормално те да търсят нови и по-ефективни начини за събиране на приходи. Излишно е да казваме, че става дума за наистина лесни пари, защото така хазартните личности имат ексклузивната възможност да залагат от всяка удобна за тях точка, по всяко удобно за тях време.

Освен това има и много забавление! Доброто онлайн казино винаги ще предложи на клиентите си огромно разнообразие от игри, с които човек просто няма как да се отегчи. Това е един красив жест към потребителите, които имат силна нужда да се разведрят на фона на тези толкова странни времена, в които сякаш нищо не е наред.

Повече време за убиване

Global Web Index установи, че над 80% от потребителите в САЩ и Великобритания казват, че консумират повече съдържание от появата на коронавируса насам, като излъчваните телевизионни и онлайн видеоклипове (YouTube, TikTok) са основните медии за всички поколения и полове.

Не е изненадващо, че 68% от потребителите търсят новости по време на пандемията онлайн в сравнение с всяка друга дейност.

Като цяло по-младите поколения са по-склонни да се забавляват, като играят игри на своя мобилен телефон или компютър. Любопитен факт е, че родените около 2000-та година се открояват като поколение на храната и готвенето, тъй като те най-често търсят рецепти за готвене или четат статии за здравословното хранене.

Нещата определено се променят, но що се отнася до дигиталната среда, измененията са за добро. Те показват, че човек има неизброимо много възможности, що се отнася до забавлението в интернет, което звучи страхотно, особено във времена, в които сме се превърнали в затворници на собствените си домове.

Дори и след приключването на коронакризата, тези тенденции ще останат, защото човекът ще продължи да се нуждае от разнообразно съдържание в мрежата. И това може да е само добра новина!

Вашият коментар