Как да си направим опушен грим

Той е мистериозен, бляскав и прави погледа на всяка жена неустоим. Освен това привлича вниманието моментално. Да постигнеш ефекта на загадъчните очи с опушен грим изглежда лесна задача, макар професионалистите да използват набор от различни техники, за да го направят перфектен и да придадат магнетично излъчване на моделите си. Те разкриват част от тайните си и дават няколко интересни съвета във връзка с поставянето на опушен грим. Ето няколко техники.

Ако бързате и искате да постигнете желания ефект за броени минути, имате няколко възможности. Най-често тайната се крие в техниката и сенките, които използвате. Най-лесния начин да подчертаете красотата на очите е като балансирате тоналността между горните и долните клепачи. Заложете на тази техника, особено ако имате тъмни кръгове под очите. Поставете под долния клепач първо коректор за очи, за да заличите следите и да създадете едноцветна основа за нанасяне на грима. След това с мек молив очертайте отдолу под клепача тънка линия, а отгоре по-дебела, която да изтеглите към външния край на окото. С твърда четка се опитайте леко да го размажете нагоре, добавете в центъра на клепача по-светъл грим и завършете с тъмни и наситени сенки за очи, като ги изтеглите към външния край на окото. Отнема минути, а резултатът е изключителен.

Трикове за опушен грим

Ако имате повече време и искате да сте перфектни, следвайте тези стъпки:

 

 • Нанесете равна основа, върху която ще слагате грима.
 • Вземете мек молив. За да създадете романтично, нежно или женствено излъчване, изберете тон, които е близък по цвят, до цвета на веждите. Ако искате да създадете дръзко и агресивно изражение, тогава молива за очи трябва да бъде сиво-черен или дори с цвят на антрацитни въглища. С молива оформете котешки поглед или придайте форма на бадем на очите. За да направите това е необходимо да нанесете широка линия по горния клепач, която постепенно стесняване към вътрешния ъгъл на окото и се разширява във външния. Долният клепач се подчертава с по-тесни и меки линии.
 • Нанасяне на сенките. Използвайте ярък грим, който да нанесете върху молива. Оформете лека сянка под веждите, но я направете по-тъмна и по-наситена към външния ъгъл на горния очен клепач. В центъра на клепача нанесете ярки, контрастни сенки за очи. С клечка за уши внимателно ги смесете, за да прелеят едни в други.
 • Накрая допълнете със съвсем леки светли сенки за очи, с които да завършите опушения грим. Нанесете третия нюанс в тънка линия, която леко се разширява малко преди външния клепач. Размесете отново с клечки за уши. Същото направете и с долния клепач.

Допълнителен съвет: За да получите по-силен контраст при опушения поглед, най-добре е да приложите най-тъмния нюанс във външната част на горния клепач, в центъра 1-2 нюанса по-светъл и по-ярък грим, а от вътрешната страна към веждите по-светъл. Накрая леко смесете сенките, за да се размие ясната граница между тях.

Как да оформите опушения грим стъпка по стъпка?

 

Най-общо казано, нанасянето на опушения грим се прави по следната схема:

 1. Подготвяте клепача за нанасяне на грима — първо слагате основа за грим или пудра, върху която ще налагате опушения грим.
 2. Очертавате с мек молив външния клепач — в цвят, който е сходен с цвета на веждите ви или изключително тъмен, за да бъде по-изразителен погледа ви. Към външния край на горния клепач можете да подсилите и да удебелите малко линията.
 3. С четка с твърд косъм разнесете молива за очи, като покривате долната част на горния клепач и изтегляте една съвсем тънка линия под долния клепач.
 4. След като сте нанесли молива идва ред и на сенките — можете да използвате кафяви, лилави или всякакви сенки за очи. Ако е за вечерен грим, спокойно можете да експериментирате и със златисти. Нанесете златистите сенки с мека четка в центъра на клепача точно под веждите.
 5. Накрая нанесете и върху долния клепач златистокафявите сенки за очи и ги смесете с молива.
 6. Смесват се между два и четири вида сенки за очи, като правилото е — най-тъмната основа се поставя в долния край на клепача, като се изтегля към външната част, най-яркия тон се нанася в центъра на клепача, а най-светлите съвсем леко щрихират вътрешния край на окото.
 7. И накрая — червилото. Когато опушеният грим е тъмен, яркото червило е твърде лош избор, защото отвлича вниманието от окото. Тъмен гланц или неутрално червило, за да подчертае устните, са по-добро решение.

Опушен грим според цвета на очите

След като ви показахме основните техники за опушен грим, които да използвате, когато искате да подчертаете очите, ето и няколко техники за различните видове цвят на очите. Понякога именно цвета и формата на окото се оказват решаващи за подходящия грим. Вижте какво съветват професионалните стилисти във връзка с това.

 

Опушен грим за сини очи За основните тонове заложете на кремав цвят, опал, светло бежово, шампанско, златисто, или бяло и златно. Яркият акцент е най-добре да съчетаете с кафяво, златно, праскова, цвят на млечен шоколад, блатно зелено или лавандула. Третият, може да бъде най-тъмния цвят на сенките за очи в нюанс на тъмен шоколад, тъмно сиво, тъмно зелено, лилаво, кафяво и черно.

Не забравяйте, че светлосиния нюанс не е подходящ за сини очи. При този грим използвайте наситени тонове. Може да се използва изумрудено или малахитово зелено — това е една от най-красивите комбинации за сезона.

 

Опушен грим за сиви очи Като основен тон, изберете сив цвят, но няколко нюанса по-тъмен от цвета на очите. За да направите това, просто смесете сиво-сини или сиво-бежови сенки. За разлика от него, преливащия ярък акцент е най-добре да бъде в цвят на слива, кафяво или розово като нюанс. Така ще създадете впечатляващ ефект на наситени и ярки тонове на очите. Избягвайте да използвате сенки за очи в светли тонове, както и нюанси с цвета на очите, тъй като няма да постигнете желания ефект.

 

Опушен грим за зелени очи Основния тон трябва да бъде светло бежово, кайсия, бяло, кремав или цвят шампанско. Преливащия тон пък черно, кафяво, тъмно лилаво, тъмно сиво, тъмен шоколад, злато, бронз, виолетово. Завършекът може да направите със синьо. Избягвайте нюансите на светлозелено и зелено. Красив оттенък придават медните тонове, тъмно лилаво, теракота и синьо.

 

Опушен грим за кафяви очи и тъмни очи Основния тон е кремаво, бяло, опал, зелено, шампанско, синьо или бяло и виолетово. За контрастен акцент използвайте люляк, лилаво, зряла царевица, ултрамарин, светло синьо, блатисто зелено, кайсия, праскова. За да подчертаете сянката на тъмните очи ще ви помогне маслиновото, лилаво и бежовото. Избягвайте ярко розово, синьо или бежово.

Вашият коментар