Как да си направим накъсани дънки

Дънковите панталони са неизменна част от почти всеки дамски гардероб. Много често, обаче, прибираме такива, които вече не са модерни или които просто са ни обърнали. Казваме си, че все някога ще ги облечем отново, но това време така и не идва. Най-доброто, което можете да направите с чифт дамски дънки е да ги превърнете в, така актуалните за сезона, накъсани такива. Вдъхнете им нов живот и им се наслаждавайте отново.

 

Какви материали ще ни трябват за накъсани дънки

В онлайн пространството ще намерите редица идеи как и с какво да получите накъсани дънки. Това, което ви е необходимо са предимно подръчни материали, които се намират във всеки дом. Може да използвате:

  • макетно ножче;
  • ренде;
  • шкурка;
  • пемза и други.

С всички тях може да се постигне желаният ефект. Скъсаната част може да бъде на коленете или на всяко друго място. Освен това е важно да отбележим, че ефектът се постига, както на сини, така и на бели и черни модели.

 

Как се приготвя плата

Няма нищо сложно при подготовката на плата. Най-лесно е да обуете дънките, като на мястото, което ще накъсвате, отдолу поставите нещо твърдо. След като добре сте опънали плата може спокойно да преминете към главната част. Започнете да стържете с материала който сте избрали. Нека движенията са само в едната посока. Скоро ще видите как нишките започват да се отделят. Ако е необходимо използвайте по-силен натиск, за да получите желаният ефект. 

 

Каква техника е нужна

Както споменахме и по-горе, единственото, което е необходимо да направите е да стържете по избраното място с избраният от вас материал. По този начин ще получите хоризонтално накъсани нишки, а в случай, че нещо ви се струва излишно, спокойно можете да го изрежете с ножичка. Друга техника е директното рязане с ножицата или макетното ножче. След като сте направили разреза, надърпайте с ръка или използвайте ренде, с което да раздърпате още повече желаното място. Използвайте въображението си, за да получите и други ефекти.

 

Как да получим различни ефекти на накъсване

На първо място, използвайки собственото си въображение. В зависимост от избраният от вас материал, накъсването ще бъде различно. Можете да зашиете дантела за допълнителен ефект. Както момичетата, така и дамите ще изглеждат добре с такъв чифт дънкови панталони. Дълги или къси, те определено си заслужават. Ако не искате да си ги направите сами, можете да се сдобиете с накъсани дънки от creative-bg.net. По-тесни или по-широки модели, в различни размери ще откриете в онлайн магазина. Възползвайте се от предложенията още сега.

Вашият коментар