Грижа за кожата на лицето

А това е така, защото нощта има свойството и да разкрасява. Причината? Дължи се на естествения биоритъм на човешкия организъм, който отрежда тези часове за цялостно възстановяване. И е достатъчно да направим съвсем малко за красотата си, за да се въз­ползваме максимално от този ефект.

Между 19 и 21 часа клетките започват активно да се делят и да поглъщат кислород. Това означава, че тогава кожата е много податлива и поема пълноценно козметич­ните продукти. Особено такива, които целят превенция и имат антистареещ ефект. Всъщност точно това е времето, когато трябва да нанесете нощния крем, а не непосредствено преди лягане. След 22 часа бавно и постепенно тялото и организмът започват да се настройват за сън. Тоест до този час трябва вече да сте сложили крема. Между 23 и 4 часа клетките се възстано­вяват, а всички органи и системи в тялото релаксират. Опитайте да бъдете в леглото преди полунощ Лекарите казват, че един час сън преди полунощ се равнява на два часа след това. А връзката с красотата е, че с наближаването на полунощ настъпва и активното делене и възстановяване на клетките.

Как да го нанасяте

Дори да сте отстранили грима от лицето след завръщането си у дома, преди нанасянето на нощния крем е добре отново да почистите лицето – с нежен лосион или мицеларна вода. Не пропускайте и зоната на шията и деколтето, тъй като именно нощта е времето, в което кожата в тази част на тялото се повлиява най-добре от козметичните продукти, пише Журнал за жената.

След като нанесете крема, продължете с нежни масажиращи движения. Но трябва да бъдат много леки и релаксиращи, тъй като целта сега е не да се тонизира кожата, а само да се засили кръвообращението, за да се усвои оптимално нанесеният продукт. Бихте могли да поставите и по-дебел слой крем на лицето, а след половин час да отстраните излишъка с хартиена салфетка.

Вашият коментар